
Tento recept je naší babičky Milušky,
ona umí ty nejlepší kynuté buchty a rohlíčky,
a rybízový koláč a hraběnčin koláč.
A letošní Vánoce upekla tyto medové řezy,
s vanilkovým krémem a ořechovou krustou,
které trumfly všechno cukroví.
K tomu už jen kafe turek do skleničky na nožičce,
a šťastné Vánoce jsou zaručeny.
INGREDIENCE
TĚSTO
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
200 g másla
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce medu
OŘECHOVÁ SMĚS
120 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce medu
300 g vlašských ořechů, nasekaných
KRÉM
250 g másla, měkkého
1 vanilkový pudink
400 ml mléka
6 lžic cukru
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
2 vejce
200 g másla
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce medu
OŘECHOVÁ SMĚS
120 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce medu
300 g vlašských ořechů, nasekaných
KRÉM
250 g másla, měkkého
1 vanilkový pudink
400 ml mléka
6 lžic cukru
POSTUP
1.
Připravte si dva plechy vyložené pečícím papírem. Z mouky, cukru, vajec, másla, jedlé sody a medu vypracujte kompaktní těsto, ze kterého vyválejte dvě stejně velké placky (cca 0,5 cm tlusté) a položte každou z nich na jeden plech. Pokud by bylo těsto moc měkké, zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na chvíli do ledničky.
2.
Rozehřejte máslo s medem a cukrem, poté vmíchejte na hrubo nasekané ořechy. Tuto ořechovou směs rozprostřete na jednu z placek. Obě placky pak pečte v troubě na 170 °C do zlatova, 10 - 15 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
Rozehřejte máslo s medem a cukrem, poté vmíchejte na hrubo nasekané ořechy. Tuto ořechovou směs rozprostřete na jednu z placek. Obě placky pak pečte v troubě na 170 °C do zlatova, 10 - 15 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
3.
Teď přijde na řadu krém. Z mléka a vanilkového pudinku uvařte pudink, jak jste zvyklí. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem a přidáme uvařený pudink.
4.
Žádné komentáře:
Okomentovat