Tyhle popraskané čokoládové sušenky
nemusí být nutně jenom vánočním cukrovím,
až ochutnáte, uvidíte sami,
že jednou za rok rozhodně nestačí.
Mají křupavou cukrovou krustu,
která se krásně třpytí,
uvnitř jsou měkké a vláčné jako brownies.
INGREDIENCE
TĚSTO
165 g másla, měkkého
150 g cukru krupice + extra na obalování
1 velké vejce
90 g melasy (nebo medu)
210 g hladké mouky
55 g holandského kakaa
2 lžičky mleté skořice
2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
100 g hořké čokolády, nakrájené na malé kousky
165 g másla, měkkého
150 g cukru krupice + extra na obalování
1 velké vejce
90 g melasy (nebo medu)
210 g hladké mouky
55 g holandského kakaa
2 lžičky mleté skořice
2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
100 g hořké čokolády, nakrájené na malé kousky
POSTUP
1.
Troubu předehřeji na 180°C a plechy vložím pečícím papírem.
2.
Vyšlehám měkké máslo s cukrem do pěny, poté přidám vejce a melasu. Důkladně promíchám.
3.
V jiné míse smíchám sypké ingredience - mouku, kakao, melou skořici, jedlou sodu a sůl. Tyto suché ingredience zapracuji do tekuté máslové směsi a jako poslední zapracuji na malé kousky nakrájenou čokoládu. Vznikne mi kompaktní hutné těsto.
4.
Z těsta tvaruji kuličky o velikosti kuliček Raffaelo. Každou kuličku důkladně obalím v cukru. Pokládám na plech vyložený pečícím papírem, nechám rozestupy cca 5 cm.
5.
Peču 10 minut, vytáhnu z trouby a nechám ještě 10 minut vychladnout na plechu.
INSPIRACE
www.topwithcinnamon.com
5.
Peču 10 minut, vytáhnu z trouby a nechám ještě 10 minut vychladnout na plechu.
INSPIRACE
www.topwithcinnamon.com
Nemajú byť crinckles obalené nakoniec v cukre? Úplne mi to tam chýba...
OdpovědětVymazatDobrý den, máte pravdu, nevím kam se mi ta větička o závěrečném obalování v cukru vytratila. Každopádně už je doplněná. :) Děkuji za váš postřeh. Hezký den přeji.
Vymazat