Crinkles znamená popraskané,
takže popraskané sušenky.
Křupavá krusta na povrchu,
měkké a vláčné uvnitř.
Ke kávě či čaji,
v zimě nebo máji,
vítej v citronovém ráji.
INGREDIENCE
80 g másla pokojové teploty
kůra z 1 citronu
100 g cukru krupice
kůra z 1 citronu
100 g cukru krupice
1 vejce
2 lžíce citronové šťávy
240 g hladké mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
moučkový + krupicový cukr na obalení
2 lžíce citronové šťávy
240 g hladké mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
moučkový + krupicový cukr na obalení
POSTUP
1.
Pomocí hřbetu lžíce nebo rukama zapracuji citronovou kůru do cukru.
2.
Do větší mísy proseji mouku, přidám prášek do pečiva a sůl a celou směs řádně promíchám.
3.
Vyšlehám měkké máslo s připraveným citronovým cukrem. Přidám vejce a citronovou šťávu a vyšlehám do hladka.
4.
Do vyšlehané směsi pomalu přisypávám suché ingredience a spojím v trochu lepivé těsto, které zabalím do potravinářské fólie a nechám minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici.
5.
Předehřeji troubu na 180°C a vyložím plech pečícím papírem.
6.
Vyndám těsto z lednice a tvaruji z něho malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Každou kuličku obalím nejprve v krupicovém cukru a poté ještě v moučkovém. Krupicový cukr tak zabrání vsáknutí moučkového cukru do těsta.
7.
Peču přibližně 10 minut. Po upečení nechám vystydnout.
1.
Pomocí hřbetu lžíce nebo rukama zapracuji citronovou kůru do cukru.
2.
Do větší mísy proseji mouku, přidám prášek do pečiva a sůl a celou směs řádně promíchám.
3.
Vyšlehám měkké máslo s připraveným citronovým cukrem. Přidám vejce a citronovou šťávu a vyšlehám do hladka.
4.
Do vyšlehané směsi pomalu přisypávám suché ingredience a spojím v trochu lepivé těsto, které zabalím do potravinářské fólie a nechám minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici.
5.
Předehřeji troubu na 180°C a vyložím plech pečícím papírem.
6.
Vyndám těsto z lednice a tvaruji z něho malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Každou kuličku obalím nejprve v krupicovém cukru a poté ještě v moučkovém. Krupicový cukr tak zabrání vsáknutí moučkového cukru do těsta.
7.
Peču přibližně 10 minut. Po upečení nechám vystydnout.
Díky za recept! Moje dcera Amelia řekl děkuji.
OdpovědětVymazatClaudia
Milá Claudie a Amálie, moc děkuji. Mám radost, že vám sušenky chutnaly.:)
VymazatTé mouky má být skutečně jen 24g? Nechybí tam nula?
OdpovědětVymazatDobrý den, děkuji za váš postřeh. Správě má být v receptu 240g mouky. Už je vše opraveno. Děkuji a hezký den přeji. :)
VymazatDobrý den, sušenky vypadají dobře. Mohu se zeptat, jak dlouho vydrží, nebo jestli se třeba proleží? Chci je dělat na Vánoce, tak jestli mohu už teď. Děkuji, Pavla
OdpovědětVymazatDobrý den Pavlo, omlouvám se za zpoždění se svou odpovědí. Jak to nakonec dopadlo? Pekla jste crinkles? Já je peču tak týden před a jsou hnedka pryč, někdy se nedočkají ani toho štědrého dne.:) Takže bohužel nemám vyzkoušenou maximální trvanlivost.:) Hezký den. Jana
VymazatMoc děkuji za recept. Citronové crinkles jsou úžasně osvěžující.
OdpovědětVymazatDobrý den Kateřino, děkuji za vaši zpětnou vazbu. Jsem moc ráda, že recept udělal radost a sušenky se povedly.:) Hezký den.
Vymazatupeču zítra,je to jednoduché a může to být osvěžující,ty citronové
OdpovědětVymazatDěkuji za zprávu. Ať se sušenky povedou a mají úspěch. :)
VymazatDnes jdu zkusit s věřím, že budou výborně. Zatím pa
OdpovědětVymazatI já věřím, že se sušenky povedly a chutnaly. :)
Vymazat