kamarád z dětství,
kamarád na vždy.
Míša nanuk,
Míša řezy,
Míša dort.
Tvarohovo tvarohový,
s čokoládovou polevou.
Jedno kousnutí,
o pár let zpátky vás vrátí,
čas se zpomalí,
dětské vzpomínky se obnoví.
"To pochopíte, až budete malí."
INGREDIENCE
ČOKOLÁVODÝ KORPUS
90 g másla (rozpuštěné a vychladlé)
180 g krupicového cukru
1 balení vanilkového cukru
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 ml zakysané smetany
120 g hladké mouky
90 g holandského kakaa
1 prášek do pečiva
špetka soli
lžíce ledové vody
TVAROHOVÝ KRÉM
500 g tučného tvarohu
250 g másla
150 g cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
250 g smetany na šlehání
ztužovač šlehačky
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
60 g hořké čokolády
50 g másla
1 lžíce mléka
POSTUP
KORPUS
1.
Troubu předehřeji na 180 °C. Na dno formy připevním pečící papír a okraje vymažu máslem.
2.
Bílky vyšlehám se lžící ledové vody a špetkou soli do tuha.
3.
Vyšlehám žloutky s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidám zakysanou smetanu, kakao a prosetou mouku s práškem do pečiva. Přileji rozpuštěné a vychladlé máslo. Vše dohromady řádně promíchám. Nakonec po částech přidávám vyšlehané bílky a opatrně zapracovávám do těsta (bez použití el. šlehače).
4.
Vložím do trouby peču přibližně hodinu. Záleží na troubě a proto zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
5.
Během pečení a následného chladnutí korpusu se pustím do krému.
KRÉM
Vyšlehám měkké máslo s moučkovým cukrem. Přimíchám tvaroh, vanilkový extrakt a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
1.
Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem a lžící mléka. Mléko se přidává, aby se poleva na povrchu dortu nelámala.
2.
Čokoládu nalévám na dort ihned, než začne tuhnout.
90 g másla (rozpuštěné a vychladlé)
180 g krupicového cukru
1 balení vanilkového cukru
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 ml zakysané smetany
120 g hladké mouky
90 g holandského kakaa
1 prášek do pečiva
špetka soli
lžíce ledové vody
TVAROHOVÝ KRÉM
500 g tučného tvarohu
250 g másla
150 g cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
250 g smetany na šlehání
ztužovač šlehačky
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
60 g hořké čokolády
50 g másla
1 lžíce mléka
POSTUP
KORPUS
1.
Troubu předehřeji na 180 °C. Na dno formy připevním pečící papír a okraje vymažu máslem.
2.
Bílky vyšlehám se lžící ledové vody a špetkou soli do tuha.
3.
Vyšlehám žloutky s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidám zakysanou smetanu, kakao a prosetou mouku s práškem do pečiva. Přileji rozpuštěné a vychladlé máslo. Vše dohromady řádně promíchám. Nakonec po částech přidávám vyšlehané bílky a opatrně zapracovávám do těsta (bez použití el. šlehače).
4.
Vložím do trouby peču přibližně hodinu. Záleží na troubě a proto zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
5.
Během pečení a následného chladnutí korpusu se pustím do krému.
KRÉM
Vyšlehám měkké máslo s moučkovým cukrem. Přimíchám tvaroh, vanilkový extrakt a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
1.
Ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem a lžící mléka. Mléko se přidává, aby se poleva na povrchu dortu nelámala.
2.
Čokoládu nalévám na dort ihned, než začne tuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat