2. prosince 2018

POMERANČOVÉ BISCOTTI V ČOKOLÁDĚ

Nesmrtelná zimní kombinace,
to je čokoláda a pomeranč,
které se chuťově dokonale doplňují.

Receptů na Biscotti je celá spousta,
do těsta můžete nakombinovat růZné ingredience
- ořechy, koření, čokoládu, sušené ovoce.

Tento recept inspirovaný foodbloggerkou Sally
je báječný hned ze dvou důvodů:
sušenky jsou křupavé na povrchu
a zároveň křehké a vláčné uvnitř.


INGREDIENCE

TĚSTO
290 g hladké mouky
150 g hnědého cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky soli
kůra z 1 pomeranče
60 g másla
100 g vlašských ořechů, sekaných
3 velká vejce
2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
1 lžíče rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu

NA POTŘENÍ TĚSTA PŘED PEČENÍM
1 velké vejce + 1 lžíce mléka

ČOKOLÁDA K NAMÁČENÍ
226 g hořká čokoláda/čokoláda na pečení


POSTUP

1.
Předehřeji troubu na 180°C a vyložím plech pečícím papírem.

2.
V míse smíchám mouku, hnědý cukr, prášek do pečiva, skořici, sůl a pomerančovou kůru. Studené máslo nakrájím na malé kostičky, zapracuji do mouky a vytvořím takovou drobenku. Poté vmíchám ještě na drobno nasekané vlašské ořechy.

3.
V jiné míse smíchám vejce, pomerančovou šťávu, olej a vanilkový extrakt, a následně vmíchám do drobenkové směsy. Na pomoučené ploše vypracuji kompaktní a jemně lepivé těsto. Pokud je až příliš lepkavé, stačí přidat 1 - 2 lžíce mouky navíc.

4.
Těsto rozdělím na dvě části. Z každé části vytvořím rukama obdélník o rozměrech 20 x 10 cm cca. Oba obdélníky přenesu na plech a potřu rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Peču přibližně 25 minut, dokud nejsou okraje a povrch nazlátlý.

5.
Vytáhnu z trouby, kterou nechám zapnutou! Nechám 10 minut vychladnout a poté nakrájím na cca 2 cm silné plátky. Tyto plátky vyskládám zpátky na plech a peču 8 minut z jedné strany a 8 minut z druhé strany.

6.
Po vytažení z trouby nechám kompletně vychladnout a poté namáčím v rozpuštěné čokoládě a každý kousek posypu pomerančovou kůrou.

Žádné komentáře:

Okomentovat