INGREDIENCE
PEKANOVÁ DROBENKA
50 g hladké mouky
70 g másla rozpuštěného
70 g třtinového cukru
100 g pekanových ořechů, nasekaných
1/4 lžičky mleté skořice
špetka soli
TĚSTO
180 g hladké mouky
POSTUP
1.
Nejprve připravím pekanovou drobenku. V malé misce smíchám mouku, rozpuštěné máslo, třtinový cukr, na hrubo nasekané pekanové ořechy, mletou skořici a špetku soli. Dám stranou.
2.
Rozehřeji troubu na 175°C a připravím si kulatou formu o průměru 24 cm, kterou vymažu máslem a vysypu moukou nebo vyložím pečícím papírem.
3.
V jedné misce smíchám suché suroviny na těsto - hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek. Dám stranou.
4.
Pomocí mixéru vyšlehám máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně přidám vejce a vanilkový extrakt. Až se vše spojí, přisypu směs z mouky a přileji mléko. Šlehám, dokud nevznikne hladké těsto.
5.
Na dno připravené formy rozprostřu připravené těsto, naaranžuji nakrájené broskve a posypu pekanovou drobenkou.
6.
Peču 45 - 50 minut dozlatova a samozřejmě zkouším špejlí dokud ji nevytáhnu suchou.
7.
Hned po vytažení koláče z trouby objedu nožem vnitřní stranu formy a nechám minimálně 20 minut vychladnout.
50 g hladké mouky
70 g másla rozpuštěného
70 g třtinového cukru
100 g pekanových ořechů, nasekaných
1/4 lžičky mleté skořice
špetka soli
TĚSTO
180 g hladké mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
115 g másla, měkkého
150 g cukru krupice
1 velké vejce
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
115 g másla, měkkého
150 g cukru krupice
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
120 ml mléka
750 g čerstvých broskví
(oloupaných a vypeckovaných)
1.
Nejprve připravím pekanovou drobenku. V malé misce smíchám mouku, rozpuštěné máslo, třtinový cukr, na hrubo nasekané pekanové ořechy, mletou skořici a špetku soli. Dám stranou.
2.
Rozehřeji troubu na 175°C a připravím si kulatou formu o průměru 24 cm, kterou vymažu máslem a vysypu moukou nebo vyložím pečícím papírem.
3.
V jedné misce smíchám suché suroviny na těsto - hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek. Dám stranou.
4.
Pomocí mixéru vyšlehám máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně přidám vejce a vanilkový extrakt. Až se vše spojí, přisypu směs z mouky a přileji mléko. Šlehám, dokud nevznikne hladké těsto.
5.
Na dno připravené formy rozprostřu připravené těsto, naaranžuji nakrájené broskve a posypu pekanovou drobenkou.
6.
Peču 45 - 50 minut dozlatova a samozřejmě zkouším špejlí dokud ji nevytáhnu suchou.
7.
Hned po vytažení koláče z trouby objedu nožem vnitřní stranu formy a nechám minimálně 20 minut vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat