11. února 2018

KOKOSOVÁ RAFFAELLO BUCHTA



Štědrý posyp z kokosu,
vyvolal v nás náhle,
prudký nával patosu
 na koberci u krbu,
v poloze květu lotosu,
přemýšlím jak slastná je,
tato forma kokosového chaosu.


INGREDIENCE

TĚSTO
200ml mléka
100g cukr moučka
250 g polohrubé mouky
1/2 sáčku práčku do pečiva
špekta soli
1 vejce
100 ml oleje rostlinného
1 lžička mandlového aroma


KOKOSOVO-MANDLOVÉ DROBENÍ
70 g cukru moučka
50 g strouhaného kokosu
50 g mandlových plátků

POLEVA
100 ml šlehačky ke šlehání (33%)



POSTUP

1.
Předehřejte si troubu na 170°C a vyložte formu pečícím papírem. Na toto množství těsta jsem použila čtvercovou formu o rozměru 20x20 cm.

2.
V míse vyšlehejte vajíčko s cukrem do pěny. Přidejte olej, mléko a mandlové aroma.

3.
V jiné míse smíchejte mouku s pečícím práškem a špetkou solí. Poté tuto sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi a vytvořte hladké těsto.

4.
Těsto nalejte do připravené pečící formy a po celé ploše hustě posypte smíchanou směsí z cukru, kokosu a mandlových plátků.

5.
Pečte na 170°C přibližně 40 minut. Vyzkoušejte špejlí, dokud ji nevytáhnete suchou.

6.
Hned po vytažení buchty z trouby ji polejte šlehačkou. Koláč do sebe šlehačku nasákne a zvlhne.






Žádné komentáře:

Okomentovat