28. ledna 2018

KOLÁČ "PROŠÍVANÁ DEKA"



Můj plán na měsíc leden,
cíl na každý týden:
upeč, koláč, aspoň jeden.

Když zástěra vám sluší,
milujete pečení celou duší,
ale práce máte až po špičky uší.

Konečně neděle, heureka,
je to príma, když na vás doma čeká,
teplá káva a prošívaná deka.


INGREDIENCE

KAKAOVÝ KORPUS
4 vejce
300 g cukru krupice
450 g polohrubé mouky
2 lžíce holandského kakaa
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
220 ml rostlinného oleje
130 ml mléka

TVAROHOVÁ NÁPLŇ
500 g tučného tvarohu (2 vaničky)
1/2 sáčku vanilkového pudinku
3 lžíce cukru krupice
1 vejce

POSTUP

1.
Jednoduše smíchejte všechny suroviny na kakaový korpus v míse, dokud se nespojí v hladké těsto bez hrudek.

2.
Vzniklé těsto nalijte do připraveného plechu vymazaného máslem a vysypaného moukou.

3.
V jiné, menší, misce pak vyšlehejte tvaroh s pudinkovým práškem, cukrem a vejcem, dohladka. Podle potřeby lze případně naředit mlékem.

4.
Pomocí zdobícího cukrářského sáčku naneste ochucený tvaroh na kakaové těsto. Jaký vzor zvolíte je zcela na vás.

5.
Pečte na 180°C přibližně 30 minut. Vyzkoušejte špejlí, dokud ji nevytáhnete suchou.






Žádné komentáře:

Okomentovat