18. listopadu 2017

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI (BEZLEPKOVÝ)


Svou konzistencí připomíná brownies,
milovníci čokolády budou tedy těžko odolávat.

S pečením bez lepku nemám příliš zkušeností,
ale mandlová mouka dodává tomuto koláči prostě šmrc.

Je vláčný a rozplývá se na jazyku,
a kombinace čokolády s hruškou - fantazie.


INGREDIENCE

50 g cukru krupice
500 ml vody
2 středně velké hrušky
150 g hořké čokolády
90 g másla pokojové teploty (na kostičky)
90 g moučkového cukru
90 g mletých mandlí
3 velká vejce (žloutky a bílky zvlášť)
špetka soli
1 lžíce holandského kakaa (na vysypání formy)


POSTUP

1.
Nejprve oškrábu hrušky, odstraním jadřince a nakrájím na širší měsíčky. Každou hrušku jsem rozkrájela na 8 měsíčků.

2.
Do větší pánve naleji vodu, přisypu krupicový cukr a vložím hrušky. Takto na středním plameni povařím přibližně 10 minut až hrušky trochu změknou. Poté sleji vodu a hrušky osuším.

3.
Ve vodní lázni rozpustím čokoládu. Stáhnu z ohně a vmíchám máslo nakrájené na kostičky. Až se máslo v čokoládě zcela rozpustí, přidám moučkový cukr, mleté mandle a žloutky. Vše řádně promíchám do hladkého těsta.

4.
V jiné misce vyšlehám bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Takto vypracovaný sníh jemně zapracuji do čokoládového těsta.

5.
Těsto přeleji do připravené kulaté formy, kterou jsem vymazala máslem a vysypala kakaem.

6.
Koláč peču v troubě na 180°C přibližně 40 minut.



INSPIRACE

https://brownieboxblog.wordpress.com/




Žádné komentáře:

Okomentovat