Jablka, jablka, jablka,
hodně jablek
a málo času na pečení.
Tímto vám představuji,
ruskou jablkovou šarlotku,
super jednoduchý a rychlý koláč.
Má oblíbená @smittenkitchen,
opět děkuji za inspiraci,
stejně jako vždy, výborný recept.
6 velkých jablek
3 velká vejce
200 g cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
125 g hladké mouky
(moučkový cukr a mletá skořice na posypání)
3 velká vejce
200 g cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
125 g hladké mouky
(moučkový cukr a mletá skořice na posypání)
POSTUP
1.
Kulatou formu (o průměru 23 cm) vyložím pečícím papírem, vymažu máslem a vysypu moukou.
2.
Troubu předehřeji na 175°C..
3.
Oškrabu jablka, odstraním jadřince a nakrájím na malé kostičky. Jablka nasypu rovnou do připravené formy.
2.
Troubu předehřeji na 175°C..
3.
Oškrabu jablka, odstraním jadřince a nakrájím na malé kostičky. Jablka nasypu rovnou do připravené formy.
4.
Ve větší míse nejprve vyšlehám vajíčka s cukrem, přidám vanilkový extrakt a poté přimíchám mouku.
5.
Takto připravené těsto naleji na nakrájená jablka do formy. Pomocí stěrky těsto důkladně rozprostřu k okrajům. S formou párkrát zatřepu, aby se těsto dostalo všude.
6.
Takto koláč peču přibližně 60 minut. Vyzkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
7.
Koláč lze podávat teplý i studený, posypaný moučkovým cukrem a mletou skořicí.
Ve větší míse nejprve vyšlehám vajíčka s cukrem, přidám vanilkový extrakt a poté přimíchám mouku.
5.
Takto připravené těsto naleji na nakrájená jablka do formy. Pomocí stěrky těsto důkladně rozprostřu k okrajům. S formou párkrát zatřepu, aby se těsto dostalo všude.
6.
Takto koláč peču přibližně 60 minut. Vyzkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
7.
Koláč lze podávat teplý i studený, posypaný moučkovým cukrem a mletou skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat