14. srpna 2017

PANNA COTTA S BÍLOU ČOKOLÁDOU

Božská mana,
s bílou čokoládou a řeckým jogurtem,
božská verze panna cotty.

Borůvky z Míseček,
sbírané s láskou,
od babičky Milušky.


INGREDIENCE

200 g bílé čokolády (na kousky)
500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička (2 g) Agar-Agar prášku
250 g řeckého jogurtu
ovoce


POSTUP

VANILKOVÁ PANNA COTTA

1.
V hrnci smíchám nalámanou čokoládu, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a Agar-agar prášek. Za stálého míchání přivedu k varu a poté stáhnu z plotny.

2.
Nechám stranou vychladnout přibližně půl hodiny a poté do směsi důkladně přimíchám řecký jogurt. 

3.
Směs rozdělím do skleniček , které pak přemístím do ledničky. Panna cottu nechám vychladnout a ztuhnout minimálně 6 hodiny, nejlépe přes noc.

4.
Doporučuji kombinaci s borůvkami nebo malinami.
Dobrou chuť.




Žádné komentáře:

Okomentovat