9. července 2017

TVAROHOVO-KRUPICOVÝ KOLÁČ S OVOCEM


V tomhle teplém letním počasí,
upřednostňuji rychlé a lehčí dezerty,
se sezónním ovocem.

Ideální k ledové kávě,
ke kopečku vanilkové zmrzliny,
do krabičky na koupaliště.

Dáte si kousek, další kousek,
ještě kousíček,
a pak ještě a můžete dělat další.


INGREDIENCE

80 g másla rozpuštěného
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 velká vejce
500 g tučné tvarohu (vanička)
80 ml mléka
80 g krupice
1 vanilkový pudink
ovoce (nektarinky, meruňky, jahody, borůvky, maliny,...)


POSTUP

1.
Předehřeji troubu na 150°C. Formu vymažu máslem a vysypu krupicí.

2.
Vyšlehám cukry s máslem a vajíčky. Poté přidám tvaroh a mléko, promíchám. Nakonec přidám krupici a vanilkový pudink.

3.
Směs naleji do připravené formy a na těsto vyskládám ovoce. Výběr ovoce je čistě na každém z vás, koláč je dobrý s čímkoliv.

3.
Peču 30 minut a poté zvýším teplotu na 180°C a peču ještě 20 minut do zlatova.



Žádné komentáře:

Okomentovat