22. července 2017

CUKETOVÁ GALETKA S RICOTTOU



Zahrádka samá cuketa?
Už jste vyčerpali veškeré nápady?
Od cuketových placiček až po cuketové lodičky?

Cuketa, parmezán, ricotta,
skvělá kombinace,
za mě palec nahoru a příště znovu.

Děkuji Smitten Kitchen za skvělý recept,
nadchnul a já tímto posílám dál,
doporučuji.


INGREDIENCE

TĚSTO
160 g hladké mouky
špetka soli
115 g másla (studeného)
60 g zakysané smetany
2 lžičky citronové šťávy
60 ml ledové vody

NÁPLŇ
1 větší cuketa (nebo 2 malé)
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
60 g Ricotty
30 g Parmezánu strouhaného
30 g Mozzarelly strouhané
sůl
pepř

NA POTŘENÍ
1 žloutek
1 lžička vody


POSTUP

TĚSTO
1.
Na těsto jsem použila mixér, do kterého jsem jednoduše naházela mouku, sůl, na kousky nakrájené studené máslo, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Mixovala jsem jen krátce a na vysoké otáčky, aby se nerozpustilo máslo. Nakonec jsem přilila ledovou vodu a ještě jednou směs krátce rozmixovala.

2.
Vzniklou hmotu jsem splácala do bochánku, zabalila do potravinářské fólie a nechala v ledničce minimálně hodinu.


NÁPLŇ
1.
Cuketu nakrájím na cca půl centimetrové plátky, které rozložím na papírové ubrousky, posypu troškou soli a nechám takhle sušit půl hodiny.

2.
V malé misce smíchám olivový olej a nasekaný česnek. Zatím nechám stranou.

3.
V jiné misce smíchám ricottu, strouhaný parmezán, mozzarelu, jednu lžičku olivovo-česnekové směsi a sůl a pepř dle vlastní chuti.

4.
Troubu předehřeji na 200°C a těsto rozválím na pomoučené ploše na placku o průměru cca 30 cm, kterou přenesu na plech vyložený pečícím papírem.

5.
Na placku nanesu připravenou sýrovou směs, nechám 5 cm prázdné okraje. Dále na směs vyskládám nakrájené plátky cukety, které nakonec pokapu zbytkem olivovo-česnekové směsi. Okraje těsta přehnu dovnitř a potřu rozšlehaným žloutkem s vodou.

6.
Peču 40 - 50 minut do zlatova.




INSPIRACE

www.smittenkitchen.com




Žádné komentáře:

Okomentovat