19. června 2017

PISTÁCIOVÉ ŘEZY S MERUŇKAMI

Trochu jiný, neobyčejný,
neobyčejně výborný,
meruňkový koláč.

Pistácie a meruňky,
něco jako mák a švestky,
nebo mandle a hrušky,
prostě k sobě sedí.

INGREDIENCE

TĚSTO

125 g hladké mouky
1/4 lžičky soli
50 g cukru krupice
115 g másla studeného


NÁPLŇ

110 g nesolených pistácií
10 g hladké mouky
špetka soli
75 g cukru krupice
70 g másla studeného
1 velké vejce
400 g meruněk


POSTUP

TĚSTO

1.
Zapnu troubu na 180°C a čtvercovou formu o rozměrech 21 x 21 cm vyložím pečícím papírem (lze použít i kulatou formu).

2.
Smíchám mouku, sůl, cukr a na malé kousky nakrájené studené máslo. Pomocí mixéru (pokud nemáte, tak rukama) vypracuji takové hrudkovaté těsto. Přesypu do formy a rovnoměrně vmačkám na dno celé formy, okraje nechám trochu vyšší asi o půl centimetru.

3.
Těsto peču 15 minut. Po vyndání nechám vychladnout.


NÁPLŇ

1.
V mixéru nejprve rozmixuji pistácie, mouku, sůl a cukr na jemný prášek.

2.
Poté přidám na kousky nakrájené máslo. Vše společně rozmixuji do hladka. Nakonec přidám vejce a promíchám, až se vše krásně spojí do takové hladké pitáciové pasty.

3.
 Pistáciovou náplň rozprostřu na vychladlé těsto. Nakonec vyskládám rozpůlené, vypeckované a nakrájené meruňky (dle fantazie každého).

4.
Peču cca 60 minut do zlatova nebo dokud nevytáhnu suchou špejli.

5.
Nechám vychladnout. Ozdobit můžete moučkovým cukrem nebo pomazat koláč rozehřátým meruňkovým džemem.


INSPIRACE

www.smittenkitchen.com



Žádné komentáře:

Okomentovat