Mám tady jeden letní,
osvěžující, lehký, nepečený,
jahodový dezert.
Zbožňuju jahody se šlehačkou,
jahody s tvarohem,
kombinaci jahod a balsamica.
Čím kvalitnější suroviny koupíte,
tím lepší dort budete mít.
INGREDIENCE
300 g cukrářských piškotů
200 g zakysané smetany
500 g tučného tvarohu (vanička)
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička vanilkového extraktu
500 g jahod čerstvých
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce balzamikového octa (balsamico)
čerstvou mátu na ozdobu
čerstvou mátu na ozdobu
POSTUP
1.
Nejprve nakrájím jahody na kostičky, smíchám s krupicovým cukrem a balsamicem, a vložím minimálně na 1 hodinu do ledničky.
2.
Vyšlehám šlehačku do polotuha, přidám moučkový cukr, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a tvaroh. A celou směs řádně promíchám.
3.
Na dno připravené formy vyskládám piškoty. Piškoty pokapu polovinou množství šťávy z jahod-cukru-balsamica. Navrstvím polovinu nakrájených jahod a polovinou množství krému. Celé toto opakuji znovu. Takže piškoty, pokapat zbylou šťávou, poté jahody a nakonec zbytek krému.
4.
Žádné komentáře:
Okomentovat