17. června 2017

KAKAO-KÁVOVÁ BÁBOVKA



Obchody jsou teď plné čerstvého ovoce,
ale pokud doma zrovna žádné nemáte,
a chuť na sladké, to máte?

Kafe, kakao, mouku, cukr,
máte?
Vajíčka, máslo, mléko,
taky?
Tak směle do toho.

Je hotová raz dva,
a stejně tak rychle snědená.


INGREDIENCE

300 ml vařící vody
100 g holandského kakaa
3 lžičky rozpustné kávy
140 g másla
250 g cukru krupice
2 vejce
350 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
140 ml mléka
1 lžíce bílého vinného octa


POSTUP

1.
Troubu si předehřeji na 180°C a formu na bábovku vymažu máslem a vysypu moukou.

2.
Ve vařící vodě rozmíchám rozpustnou kávu a holandské kakao. Nechám stranou vychladnout.

3.
Vyšlehám měkké máslo s cukrem a vajíčky do pěny.

4.
Do velké mísy proseji mouku s práškem do pečiva a špetkou solí. Přidám vyšlehanou pěnu z másla, cukru a vajíček. Přilejivychladlou kakaovou směs, také mléko a bílý vinný ocet.

5.
Těsto důkladně promíchám, naleju do připravené formy a peču přibližně 40 minut. Zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.




Žádné komentáře:

Okomentovat