minimum ingrediencí,
spousta radosti.
Jeden z mých oblíbenců,
italsky nadpozemský dezert,
takové malé léto ve skleničce.
Balkón, pruhované lehátko,
tílko, sluneční brýle,
ledová káva, lžička a Panna Cotta.
Už je léto?
VANILKOVÁ PANNA COTTA
400 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový lusk
1 malá lžička (2 g) Agar-Agar prášku
MALINOVÁ VRSTVA
400 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový lusk
1 malá lžička (2 g) Agar-Agar prášku
MALINOVÁ VRSTVA
300 g mražených malin
200 ml vody
50 g krupicového cukru
1 lžíce malinové marmelády
1/2 lžičky Agar-Agar prášku
Agar je čistě přírodní želírující přípravek z mořských řas, bez chemických přísad a barviv. Na rozdíl od želatiny se Agar musí nejprve přivést k varu a tuhne až po vychlazení.
POSTUP
VANILKOVÁ PANNA COTTA
1.
V hrnci smíchám všechny ingredience - smetanu, mléko, cukry, agarový prášek a semínka z vanilkového lusku. Za průběžného míchání přivedu k varu.
2.
Ještě horkou vanilkovou směs rozlévám do připravených mističek. Mě toto množství vystačí přibližně na 5 skleniček, samozřejmě záleží jak velké skleničky použijete a jakým množstvím je budete plnit. Každopádně myslete na malinovou vrstvu.
3.
Skleničky s panna cottou přemístím do ledničky, nechám vychladnout a ztuhnout minimálně 4 hodiny.
MALINOVÁ VRSTVA
1.
Opět smíchám všechny uvedené ingredience v hrnci a přivedu k varu.
2.
Nechám chvilku zchladnout, aby nebyla úplně horká, a pomalu nalévám na zatuhlou panna cottu. Můžu ještě doplnit o čerstvé nebo mražené celé maliny.Vrátím zpátky do ledničky a nechám ztuhnout ještě alespoň hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat