Red Velvet,
Červený samet.
Sametově jemný korpus,
krém z Philadelphie,
podlehnete i vy.
Kdo ještě nevyzkoušel,
směle do toho,
hříšně sladký, hříšně dobrý.
Sytě červená versus čistě bílá,
ten kontrast je nádherný,
posuďte sami.
INGREDIENCE
KORPUS
350 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
15 g holandského kakaa
špetka soli
120 g měkkého másla
400 g cukru krupice
240 ml rostlinného oleje
4 velká vejce (bílky a žloutky zvlášť)
1 lžička bílého vinného octa
3 lžíce tekutého červeného potravinářského barviva
240 ml podmáslí
KRÉM
350 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
15 g holandského kakaa
špetka soli
120 g měkkého másla
400 g cukru krupice
240 ml rostlinného oleje
4 velká vejce (bílky a žloutky zvlášť)
1 lžička bílého vinného octa
3 lžíce tekutého červeného potravinářského barviva
240 ml podmáslí
KRÉM
450 g sýru Philadelphia
120 g měkkého másla
300 g moučkového cukru
2 lžíce smetany ke šlehání
POSTUP
KORPUS
1.
Troubu předehřeji na 170 °C. Připravím si dvě dortové formy a na jejich dno připevním pečící papír, okraje klasicky vymažu máslem a vysypu moukou.
2.
Do větší mísy proseju mouku, holandské kakao, jedlou sodu a sůl.
3.
V jiné míse vyšlehám máslo s cukrem do pěny. Přidám olej, žloutky, ocet a červené barvivo.
4.
Smíchám suché suroviny s červenou vyšlehanou směsí. Přileji podmáslí a pomalu vmíchám vyšlehaný sníh z bílků (před šleháním přidám do bílků špetku soli).
4.
Těsto rozdělím do dvou připravených dortových forem. Peču přibližně 30 minut. Zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
KRÉM
Vyšlehám Philadelphii s máslem do hladka. Přidám cukr a smetanu.
Žádné komentáře:
Okomentovat