šálek kávy a kus rolády.
Tahle roláda je prostě boží,
chtěla bych se do ní zavinout.
Měkoučké piškotové těsto,
nadýchaná krémová přikrývka,
dobrou.
INGREDIENCE
KORPUS
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry
100 g hladké mouky
špetka soli
NÁPLŇ
marmeláda malinová / jahodová / rybízová / borůvková / ...
(jakou máte rádi, jakou máte doma)
250 g mascarpone
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry
100 g hladké mouky
špetka soli
NÁPLŇ
marmeláda malinová / jahodová / rybízová / borůvková / ...
(jakou máte rádi, jakou máte doma)
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
POSYPKA
strouhaný kokos
POSTUP
KORPUS
1.
Troubu předehřeji na 180 °C a vyložím plech pečícím papírem.
2.
Vyšlehám žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté, světle žluté až bílé pěny. Přimíchám citronovou kůru a prosetou mouku.
3.
Očistím metly ze šlehače a pustím se do šlehání bílků se špetkou soli do hustého sněhu.
4.
Do vyšlehané žloutkové směsi pomalu, postupně a jemně vmíchávám sníh.
5.
Těsto naleji na připravený plech, rozetřu do všech okrajů a peču do zlatova 10 - 12 minut. Po upečení překlopím upečený korpus na navlhčenou utěrku a stáhnu pečící papír. Společně s utěrkou korpus zaroluji a dám stranou. Mezitím si připravím náplň.
NÁPLŇ
100 g moučkového cukru
POSYPKA
strouhaný kokos
POSTUP
KORPUS
1.
Troubu předehřeji na 180 °C a vyložím plech pečícím papírem.
2.
Vyšlehám žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté, světle žluté až bílé pěny. Přimíchám citronovou kůru a prosetou mouku.
3.
Očistím metly ze šlehače a pustím se do šlehání bílků se špetkou soli do hustého sněhu.
4.
Do vyšlehané žloutkové směsi pomalu, postupně a jemně vmíchávám sníh.
5.
Těsto naleji na připravený plech, rozetřu do všech okrajů a peču do zlatova 10 - 12 minut. Po upečení překlopím upečený korpus na navlhčenou utěrku a stáhnu pečící papír. Společně s utěrkou korpus zaroluji a dám stranou. Mezitím si připravím náplň.
NÁPLŇ
1.
Mascarpone, smetanu a cukr vyšlehám do hustého krému.
2.
Rozmotám vychladlý plát korpusu a potřu marmeládou (já osobně mám nejradši malinovou), na ni poté rozetřu polovinu vyšlehaného krému.
3.
Roládu zaroluji a potřu druhou polovinou krému. Posypu strouhaným kokosem a ozdobím čerstvým ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat