je prostě klasika a zaručená tutovka.
Kousek do krabičky, na výlet, do práce,
za každé kousnutí budete sklízet ovace.
Tahle mramorová bábovka,
voní, je vláčná, je jednoduchá, je to rychlovka.
INGREDIENCE
360 g polohrubé mouky
260 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
3 vejce
300 ml mléka
350 ml rostlinného oleje
2 lžíce rumu
citronová kůra z 1/2 citronu
2 lžíce holandského kakaa
260 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
3 vejce
300 ml mléka
350 ml rostlinného oleje
2 lžíce rumu
citronová kůra z 1/2 citronu
2 lžíce holandského kakaa
POSTUP
1.
Troubu si předehřeji na 175°C. Připravím si formu na bábovku, kterou vymažu máslem a vysypu moukou.
2.
V jedné míse smíchám všechny sypké suroviny, kromě kakaa. V druhé míse smíchám všechny tekuté suroviny.
3.
Smíchám sypkou směs s tekutou a důkladně vymíchám do hladkého těsta. Oddělím 1/3 těsta, do které vmíchám holandské kakao.
4.
Do připravené formy naleji nejdřív světlé těsto a poté opatrně tmavé kakaové těsto. Peču přibližně 50 - 55 minut. Hlídám a zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
1.
Troubu si předehřeji na 175°C. Připravím si formu na bábovku, kterou vymažu máslem a vysypu moukou.
2.
V jedné míse smíchám všechny sypké suroviny, kromě kakaa. V druhé míse smíchám všechny tekuté suroviny.
3.
Smíchám sypkou směs s tekutou a důkladně vymíchám do hladkého těsta. Oddělím 1/3 těsta, do které vmíchám holandské kakao.
4.
Do připravené formy naleji nejdřív světlé těsto a poté opatrně tmavé kakaové těsto. Peču přibližně 50 - 55 minut. Hlídám a zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
Žádné komentáře:
Okomentovat