tak tohle je elixír lásky.
Pokud nevíte co,
tak právě tohle je lamač srdcí.
Pan Božský,
žena Vašich snů,
milující rodina,
nejlepší přátelé,
i takto lze říci Merci za to že jsi.
INGREDIENCE
TĚSTO
240 ml teplého mléka
130 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
1/2 lžičky soli
110 g másla měkkého
2 velká vejce
560 g hladké mouky
240 ml teplého mléka
130 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
1/2 lžičky soli
110 g másla měkkého
2 velká vejce
560 g hladké mouky
NÁPLŇ
300 g mražených malin
80 g cukru krupice
1 lžíce kukuřičného škrobu
POLEVA
150 g moučkového cukru
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička limetkové šťávy
POSTUP
TĚSTO
1.
Do mističky rozdrobím kostku čerstvého droždí a společně se lžící cukru rozmíchám na kašičku. Zaleji teplým mlékem, popráším lžící mouky a nechám tak 15 minut stát a pracovat.
2.
Ve velké míse smíchám zbylý krupicový cukr, prosetou mouku, vejce, máslo a sůl. Vmíchám kvásek a hnětu a pečlivě vypracovávám nelepivé těsto. Bochánek těsta dám do mísy, popráším moukou, zakryji fólií nebo utěrkou a nechám kynout 1 - 2 hodiny na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
3.
Zatím co těsto kyne, smíchám v misce maliny, cukr a škrob. Maliny nenechávám rozmrznout a používám je rovnou z mrazáku.
3.
Těsto vyválím na pomoučené pracovní ploše na obdélník. Nanesu malinovou náplň. Sroluji do rolády a krájím na cca 3 cm silné řezy (šneky).
4.
Šneky vyskládám do ďůlků muffinové formy vymazaných máslem, opět přikreji a nechám ještě tak hodinu kynout.
5.
Peču v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15 minut, dokud nebudou krásně zlaté.
300 g mražených malin
80 g cukru krupice
1 lžíce kukuřičného škrobu
POLEVA
150 g moučkového cukru
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička limetkové šťávy
POSTUP
TĚSTO
1.
Do mističky rozdrobím kostku čerstvého droždí a společně se lžící cukru rozmíchám na kašičku. Zaleji teplým mlékem, popráším lžící mouky a nechám tak 15 minut stát a pracovat.
2.
Ve velké míse smíchám zbylý krupicový cukr, prosetou mouku, vejce, máslo a sůl. Vmíchám kvásek a hnětu a pečlivě vypracovávám nelepivé těsto. Bochánek těsta dám do mísy, popráším moukou, zakryji fólií nebo utěrkou a nechám kynout 1 - 2 hodiny na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
3.
Zatím co těsto kyne, smíchám v misce maliny, cukr a škrob. Maliny nenechávám rozmrznout a používám je rovnou z mrazáku.
3.
Těsto vyválím na pomoučené pracovní ploše na obdélník. Nanesu malinovou náplň. Sroluji do rolády a krájím na cca 3 cm silné řezy (šneky).
4.
Šneky vyskládám do ďůlků muffinové formy vymazaných máslem, opět přikreji a nechám ještě tak hodinu kynout.
5.
Peču v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15 minut, dokud nebudou krásně zlaté.
Žádné komentáře:
Okomentovat