10. února 2017

MALINOVÍ ŠNECI

Pokud láska opravdu prochází žaludkem,
tak tohle je elixír lásky.

Pokud nevíte co,
tak právě tohle je lamač srdcí.

Pan Božský,
žena Vašich snů,
milující rodina,
nejlepší přátelé,
i takto lze říci Merci za to že jsi.
INGREDIENCE

TĚSTO

240 ml teplého mléka
130 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
1/2 lžičky soli
110 g másla měkkého
2 velká vejce
560 g hladké mouky

NÁPLŇ
300 g mražených malin
80 g cukru krupice
1 lžíce kukuřičného škrobu

POLEVA
150 g moučkového cukru
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička limetkové šťávy


POSTUP

TĚSTO

1.
Do mističky rozdrobím kostku čerstvého droždí a společně se lžící cukru rozmíchám na kašičku. Zaleji teplým mlékem, popráším lžící mouky a nechám tak 15 minut stát a pracovat.
2.
Ve velké míse smíchám zbylý krupicový cukr, prosetou mouku, vejce, máslo a sůl. Vmíchám kvásek a hnětu a pečlivě vypracovávám nelepivé těsto. Bochánek těsta dám do mísy, popráším moukou, zakryji fólií nebo utěrkou a nechám kynout 1 - 2 hodiny na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
3.
Zatím co těsto kyne, smíchám v misce maliny, cukr a škrob. Maliny nenechávám rozmrznout a používám je rovnou z mrazáku.
3.
Těsto vyválím na pomoučené pracovní ploše na obdélník. Nanesu malinovou náplň. Sroluji do rolády a krájím na cca 3 cm silné řezy (šneky).
4.
Šneky vyskládám do ďůlků muffinové formy vymazaných máslem, opět přikreji a nechám ještě tak hodinu kynout.
5.
Peču v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15 minut, dokud nebudou krásně zlaté.


POLEVA

Smíchám všechny suroviny a naleji na vychladlé šneky. Pokud budete chtít polevu hustší přidejte moučkový cukr, pokud naopak tekutější přidejte smetanu.







Žádné komentáře:

Okomentovat