čokoláda je vždy príma.
Hořká mléčná nebo bílá,
oči svítí a dieta spílá.
Na žal nebo pro radost,
nikdy, nikdy jí není dost.
INGREDIENCE
CHLEBÍČEK
120 g změklého másla
250 g třtinového cukru
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
300 ml podmáslí
200 g hladké mouky
90 g holandského kakaa
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
POLEVA
100 g hořké čokolády
25 g másla
70 ml smetany ke šlehání
POSTUP
CHLEBÍČEK
1.
Troubu si předehřeji na 160°C a formu na chlebíček vyložím pečícím papírem (stačí jen vystřihnout obdélník na dno formy).
2.
Vyšlehám máslo s třtinovým cukrem, přidám vajíčko, podmáslí a vanilkový extrakt.
3.
Do jiné mísy proseji mouku, holandské kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Poté smíchám tuto sypkou směs s tekutou.
4.
Těsto (má takovou hustší konzistenci) dám do připravené formy a peču přibližně 50 - 55 minut. Hlídám a zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
POLEVA
120 g změklého másla
250 g třtinového cukru
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
300 ml podmáslí
200 g hladké mouky
90 g holandského kakaa
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
POLEVA
100 g hořké čokolády
25 g másla
70 ml smetany ke šlehání
POSTUP
CHLEBÍČEK
1.
Troubu si předehřeji na 160°C a formu na chlebíček vyložím pečícím papírem (stačí jen vystřihnout obdélník na dno formy).
2.
Vyšlehám máslo s třtinovým cukrem, přidám vajíčko, podmáslí a vanilkový extrakt.
3.
Do jiné mísy proseji mouku, holandské kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Poté smíchám tuto sypkou směs s tekutou.
4.
Těsto (má takovou hustší konzistenci) dám do připravené formy a peču přibližně 50 - 55 minut. Hlídám a zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.
Ve vodní lázni rozpustím čokoládu a vmíchám máslo a smetanu.
A aby té čokolády nebylo málo, můžete ještě čokoládu nastrouhat a posypat na hřbet chlebíčku.
INSPIRACE
INSPIRACE
www.smittenkitchen.com
Žádné komentáře:
Okomentovat