3. února 2017

ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEK

Ať je léto nebo zima,
čokoláda je vždy príma.

Hořká mléčná nebo bílá,
oči svítí a dieta spílá.

Na žal nebo pro radost,
nikdy, nikdy jí není dost.


INGREDIENCE

CHLEBÍČEK

120 g změklého másla
250 g třtinového cukru
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
300 ml podmáslí
200 g hladké mouky
90 g holandského kakaa
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

POLEVA

100 g hořké čokolády
25 g másla
70 ml smetany ke šlehání


POSTUP

CHLEBÍČEK

1.
Troubu si předehřeji na 160°C a formu na chlebíček vyložím pečícím papírem (stačí jen vystřihnout obdélník na dno formy).

2.
Vyšlehám máslo s třtinovým cukrem, přidám vajíčko, podmáslí a vanilkový extrakt.

3.
Do jiné mísy proseji mouku, holandské kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Poté smíchám tuto sypkou směs s tekutou.

4.
Těsto (má takovou hustší konzistenci) dám do připravené formy a peču přibližně 50 - 55 minut. Hlídám a zkouším špejlí, dokud ji nevytáhnu suchou.


POLEVA

Ve vodní lázni rozpustím čokoládu a vmíchám máslo a smetanu.

A aby té čokolády nebylo málo, můžete ještě čokoládu nastrouhat a posypat na hřbet chlebíčku.


INSPIRACE

www.smittenkitchen.com

Žádné komentáře:

Okomentovat