27. ledna 2017

CHEESECAKE Z BÍLÉ ČOKOLÁDY S VIŠNĚMI


Pojďme si udělat malé léto,
malé léto v této nekonečně dlouhé zimě,
rozjasní váš den, slibuji.

Jsem na chalupě u Jizery,
mám na sobě džínové kraťasy,
rozkládám pruhované lehátko.

Na nose sluneční brýle,
v jedné ruce lžičku,
v druhé talířek s tímto dortem.

Prosím, neštípat, neluskat, netleskat,
sním,
a tenhle boží cheesecake taky.

INGREDIENCE

KORPUS
200 g sušenek (Be-Be cereální)
110 g rozpuštěného másla
2 lžíce holandského kakaa

NÁPLŇ
200 g bílé čokolády
250 g sýru Philadelphia
300 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička limetkové šťávy

VIŠŇOVÉ ŽELÉ
250 g višní vypeckovaných (mražené)
100 g cukru krupice
450 ml vody
3 lžičky Agaru


POSTUP

KORPUS
1.
Rozdrtím sušenky na jemno, přimíchám holandské kakao a rozpuštěné máslo. Tuto směs vysypu do připravené dortové formy, u které jsem dno vyložila fólií. Směs rozprostřu na celé dno formy a upěchuji.

2.
Formu s korpusem vložím do ledničky a pustím se na náplň.



NÁPLŇ

1.
Bílou čokoládu nalámu na kostičky a rozpustím ve vodní lázni.

2.
V míse vyšlehám Philadelphii, Mascarpone a smetanu. Až bude čokoláda ve vodní lázni zcela rozpuštěna, tak ji za stálého míchání vlévám do sýrové směsi. Přidám i limetkovou šťávu. Ještě chvíli šlehám do ztuhnutí.

3.
Takto připravenou náplň navrstvím na korpus a vrátím zpátky do ledničky a vrhnu se na višňovou vrstvu.


VIŠŇOVÉ ŽELÉ

1.
Samozřejmě můžete použít klasickou želatinu. Já zvolila prášek Agar, což je želírovací přípravek z mořských řas. Smíchám v hrnci vodu s cukrem, agarem a višněmi. Směs přivedu k varu, vařím přibližně 5 - 7 minut dokud višně nezměknou a Agar se nerozpustí.

3.
Až nebude směs tolik horká, naleji do formy na bílou krémovou vrstvu. Opět vrátím do ledničky a celý dort necháme tuhnout ještě minimálně 1 hodinu.



Žádné komentáře:

Okomentovat