19. listopadu 2016

SKOŘICOVÍ ŠNECI


Švédové jim říkají Kanelbullar,
Američani Cinnamon rolls,
u nás jsou to šneci.

Skořice, cukr, máslo,
úžasně skvělá kombinace,
tak jdeme péci.

Tohle není žádné vegan, raw ani glutenfree,
tohle je hřích,
hřích, do kterého vás musím zavléci.





INGREDIENCE

TĚSTO

180 ml teplé vody
100 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
1/2 lžičky soli
60 ml podmáslí
80 ml rostlinného oleje
1 vejce
560 g hladké mouky


NÁPLŇ

250 g rozpuštěného másla
30 g skořice
110 g krupicového cukru
(drcené vlašské ořechy)


POLEVA

250 g moučkového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
25 ml mléka
25 ml javorového sirupu
(citronová šťáva)



POSTUP

TĚSTO

1.
V teplé vodě rozmíchám jednu lžíci krupicového cukru a droždí. Nechám 15 minut stát a pracovat.
2.
Ve velké míse smíchám zbylý krupicový cukr, sůl, podmáslí, olej a vejce. Vmíchám kvásek a poté postupně přisypávám mouku. A hnětu a hnětu a hnětu a pečlivě vypracovávám nelepivé těsto. Těsto dám do mísy, kterou jsem trochu vymazala máslem, a zakryji fólií. Nechám kynout 1 - 2 hodiny na teplém místě.
3.
Těsto vyválím na pomoučené pracovní ploše na obdélník. Nanesu náplň - nejprve plát potřu rozpuštěným máslem, poté posypu cukrem a skořicí. Sroluji do rolády a krájím na 3 cm silné řezy (šneky).
4.
Šneky vyskládám do pečící formy nebo pekáče (vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a nechám ještě 1 hodinu kynout.
5.
Peču v předehřáté troubě na 180°C.


POLEVA

Smíchám všechny suroviny a naleji na ještě horké šneky vytažené z trouby.






Žádné komentáře:

Okomentovat