26. listopadu 2016

BRUSINKOVO-POMERANČOVÉ SUŠENKY



Končí listopad a na stromech se houpe posledních pár listů,
zima klepe na dveře a s ní i blížící se Vánoce,
bez košilky už nevystrčím paty z domu.

Obchody plné vánočních ozdob,
čokoládoví Mikuláši v regálech, jako vojáci, drží frontové linie,
krabice plné pomerančů hlasí slevu.

Věřte-nevěřte, brusinky se nehodí pouze ke svíčkové,
dokáží zpestřit i kdejakou sladkou dobrotu,
v kombinaci s pomerančem dokáží zázraky.



INGREDIENCE

230 g změklého másla
130 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
260 g hladké mouky
kůra ze 2 pomerančů
100 g sušených brusinek


POSTUP

1.
Pomocí elektrického šlehače utřu měkké máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Poté pomalu přisypávám a zapracovávám prosetou mouku. Nakonec přidám pomerančovou kůru a na drobno nakrájené/nasekané sušené brusinky.

2.
Z těsta vypracuji váleček, zabalím do fólie a nechám hodinu v mrazáku ztuhnout.

3.
Rozehřeji troubu na 180°C. Z válečku krájím cca jeden centimetr silné plátky a pokládám na připravený plech vyložený pečícím papírem.

4.
Peču 15 - 20 minut dokud nebudou mít sušenky zlatavé okraje.


INSPIRACE

www.marthastewart.com




2 komentáře:

  1. Skvělá kombinace. Pomeranč nádherně provoněl celý byt. Dělala jsem válečky o menším průměru a měla jsem o jeden druh cukroví navíc. Děkuji, Karolína.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Karolíno. Kombinace pomeranče a brusinek je jedna z mých oblíbených. Doufám, že cukroví chutnalo a rychle zmizelo.)

      Vymazat