Je pryč, zmizel, nadzvukovou rychlostí,
což je, samozřejmě, pro kuchařku radostí.
Tvaroh nebo mascarpone,
co máte raději, jak se vám zamane.
Přizvala jsem mého výborného kamaráda,
tím je hříšná hořká čokoláda,
K tomu plátky mandlí a vůně skořice,
tohle je skvělá podzimní kombinace.
Hruškový koláč, hruškový páj,
je pro každé bříško hotový ráj.
INGREDIENCE
TĚSTO
80 g hladké mouky
80 g polohrubé mouky
60 g moučkového cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
90 g másla
1 balení vanilkového cukru
1 vejce
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
NÁPLŇ
2 zralé hrušky
citronová šťáva
200 g Mascarpone
2 vejce
60 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
2 lžíce hladké mouky
50 g nastrouhané hořké čokolády
hrst mandlí na plátky
POSTUP
TĚSTO
1.
Do mísy proseji mouku s práškem do pečiva a přidám všechny ostatní ingredience. Máslo jsem si nastrouhala na struhadle na hrubo, aby se mi lépe zapracovávalo.
2.
Vypracované těsto zabalím do folie a uložím do lednice, aby trochu ztuhlo. Mezitím si připravím náplň.
3.
Vyndám vychlazené těsto z lednice, rozválím na plát a ten pak přenesu a opatrně vtlačím do připravené vymazané formy. Těsto, které bude přesahovat okraje odříznu.
NÁPLŇ
1.
Hrušky oloupu, překrojím na půl, odstraním jadřince a hřbety hrušek pokrájím (viz fotografie). Hrušky pokapu citronovou šťávou, aby nezhnědly.
2.
V míse vyšlehám vajíčka s cukrem krupice, s vanilkovým i skořicovým cukrem. Přidám mascarpone a hladkou mouku.
3.
Na připravené těsto ve formě nastrouhám hořkou čokoládu, poté navrstvím připravenou náplň a na náplň položím hrušky. Posypu plátky mandlí.
4.
Peču na 180°C přibližně 35 minut. Opět záleží na troubě.
80 g hladké mouky
80 g polohrubé mouky
60 g moučkového cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
90 g másla
1 balení vanilkového cukru
1 vejce
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
NÁPLŇ
2 zralé hrušky
citronová šťáva
200 g Mascarpone
2 vejce
60 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
2 lžíce hladké mouky
50 g nastrouhané hořké čokolády
hrst mandlí na plátky
POSTUP
TĚSTO
1.
Do mísy proseji mouku s práškem do pečiva a přidám všechny ostatní ingredience. Máslo jsem si nastrouhala na struhadle na hrubo, aby se mi lépe zapracovávalo.
2.
Vypracované těsto zabalím do folie a uložím do lednice, aby trochu ztuhlo. Mezitím si připravím náplň.
3.
Vyndám vychlazené těsto z lednice, rozválím na plát a ten pak přenesu a opatrně vtlačím do připravené vymazané formy. Těsto, které bude přesahovat okraje odříznu.
NÁPLŇ
1.
Hrušky oloupu, překrojím na půl, odstraním jadřince a hřbety hrušek pokrájím (viz fotografie). Hrušky pokapu citronovou šťávou, aby nezhnědly.
2.
V míse vyšlehám vajíčka s cukrem krupice, s vanilkovým i skořicovým cukrem. Přidám mascarpone a hladkou mouku.
3.
Na připravené těsto ve formě nastrouhám hořkou čokoládu, poté navrstvím připravenou náplň a na náplň položím hrušky. Posypu plátky mandlí.
4.
Peču na 180°C přibližně 35 minut. Opět záleží na troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat