30. října 2016

BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK


Starý, přezrálý, hnědý banán,
na pospas smrti vydán.
Vyhodit nebo co s ním,
ne, já ho zachráním.

Yes, už to mám,
jeden yummy recept znám.
Udělám banánový chlebíček,
a k snídani dám si kousíček.

Lze přidat třeba kokos nebo čokoládu,
pokud máte doma na skladu, fantazii meze nekladu,
Ta vůně, co se z trouby line,
přivádí mě do stavu offline.




INGREDIENCE

100 g měkkého másla
180 g cukru krupice (nebo třtinového)
2 velká vejce
3 zralé banány
100 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce medu
250 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1 lžička mleté skořice
vlašské ořechy na hrubo nasekané (100 g cca)


POSTUP

1.
Troubu si předehřeji na 180°C a připravím si formu na biskupský chlebíček, kterou vymažu máslem a vyložím pečícím papírem. Díky máslu bude pečící papír ve formě lépe držet.

2.
Máslo s cukrem vyšlehám do pěny. Postupně přimíchám vejce, vidličkou rozdrcené (případně mixérem rozmixované) banány, podmáslí, vanilkový extrakt a med.

3.
Do jiné mísy proseji sypké suroviny. Tedy mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a mletou skořici.

4.
Sypkou směs postupně zapracuji do směsi tekuté. Přidám na hrubo nasekané vlašské ořechy. Také můžete přidat například kokos nebo nasekanou hořkou čokoládu.

5.
Těsto naleji do připravené formy a peču přibližně hodinu. Ale raději zkouším špejlí, dokud nebude suchá.

6.
Banánový chlebíček je výborný v kombinaci s arašídovým máslem.









Žádné komentáře:

Okomentovat